AFAD’dan bayram öncesi kritik planlama! Şanlıurfa da dahil...

AFAD Şanlıurfa dahil 81 ilde kış dönemi önlemleri ve Ramazan Bayramı hazırlıklarını değerlendirerek, afetlere hızlı müdahale planlarını gözden geçirdi.

AFAD’dan bayram öncesi kritik planlama! Şanlıurfa da dahil...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, AFAD merkez birim yöneticileri ve Şanlıurfa dahil 81 İl AFAD Müdürünün katılımıyla çevrimiçi bir değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, kış ayları boyunca meteorolojik gelişmelerin takibi sonucu alınan önlemler ile çığ, sel ve taşkın gibi afetlere karşı yürütülen çalışmalar ele alındı. Özellikle yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda, havaların ısınmasıyla birlikte kar erimesi sonucu oluşabilecek heyelan risklerine karşı alınacak tedbirler de değerlendirildi.

Sivil savunma çalışmalarının yanı sıra, yaklaşan Ramazan Bayramı’nda olası afet ve acil durumlarda vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan planlamalar ve hızlı, etkin müdahale stratejileri de toplantıda ele alındı.

Ayrıca, Deprem Haftası kapsamında 81 ilde düzenlenen eğitim, tatbikat ve farkındalık çalışmaları, İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) kapsamındaki eylemler ve hedefler, İkaz ve Alarm Sistemi (İKAS) ile AFAD Akreditasyon Sistemi ve “Asrın Felaketinin etkili olduğu illerde tamamlanan ve devam eden çalışmalar değerlendirildi.

Toplantının sonunda, alınan kararlar ve yapılan değerlendirmeler doğrultusunda ilgili birimler arasında bilgi paylaşımı sağlandı.

AFAD sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, “Tüm gücümüzle aziz milletimizin hizmetindeyiz. AFAD ailesi olarak Ramazan Bayramınızı kutluyor, hayır ve iyiliklere vesile olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

AFAD’dan bayram öncesi kritik planlama! Şanlıurfa da dahil...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.